Bănci și Asigurări

Scepticismul a depreciat leul până la 4,34 lei/euro

Scepticismul a depreciat leul până la 4,34 lei/euro

Autor: Razvan Voican

28.10.2011, 00:05 331

Cotaţiile leu/euro au continuat să urce pe piaţa valutară interbancară pe parcursul zilei de ieri, iar după închiderea şedinţei de tranzacţionare au ajuns până la 4,34 lei pentru un euro.

BNR calculase un curs de 4,3288 lei/euro, în creştere cu 0,03% faţă de ziua precedentă, însă mai târziu, când a preluat şi Banca Centrală

Europeană cotaţii din piaţă a rezultat un curs de 4,3323 lei/euro, în urcare cu 0,1%. Şi zlotul, şi forintul au înregistrat mişcări de depreciere în condiţiile în care regiunea nu a primit de la liderii zonei euro o garanţie fermă că marile bănci nu vor repatria capitaluri pentru a-şi consoliza propriile bilanţuri. Cât priveşte percepţia externă a României, CDS-ul (costul asigurării contra riscului de default) a rămas îngheţat la 375 de puncte de bază, în timp ce în cazul Poloniei chiar a crescut uşor, la 245 puncte de bază.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că decizia Consiliului European privind capitalizarea băncilor înseamnă că toate statele din UE au garanţia că subsidiarele băncilor-mamă nu vor suferi retrageri de capital. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a refuzat să comenteze deciziile Consiliului şi implicaţiile pentru România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO