Bănci și Asigurări

Schimbare de director general la Raiffeisen Leasing

Schimbare de director general la Raiffeisen Leasing

Felix Daniliuc, 43 de ani, noul director general al Raiffeisen Leasing

06.01.2010, 23:05 130

Raiffeisen Leasing, una dintre cele mai mari companii de pepiata de profil, are un nou director general, Felix Daniliuc, dupace mandatul Mihaelei Mateescu, incheiat la 31 decembrie 2009, nu amai fost reinnoit.

Mateescu, 41 de ani, pleaca din companie dupa patru ani in carea ocupat pozitia de director general si alti trei ani in care afost director de vanzari. In 2008 Raiffeisen Leasing a acordatfinantari in valoare de 191 mil. euro, in scadere cu 27% fata deanul anterior. Compania nu a publicat niciun rezultat intermediarpentru 2009, cand piata de leasing a scazut cu peste 70%.

Daniliuc, 43 de ani, a fost numit in noiembrie anul trecutdirector general adjunct al Raiffeisen Leasing. In perioada2007-2009 a ocupat pozitia de director de vanzari directe in cadrulRaiffeisen Bank. Anterior, timp de doi ani, a fost director deretail in cadrul aceleiasi banci. Daniliuc a mai ocupat pozitia dedirector de sucursala in cadrul Bancii Tiriac, dar si de sef aldepartamentului de Cash Managment la ING Bank. Este absolvent alUniversitatii Politehnice, dar si al Academiei de Studii Economicedin Bucuresti, iar dupa finalizarea studiilor a lucrat timp decativa ani in cadrul Bancii Renasterea Creditului Romanesc.

"Pentru 2010, ne propunem sa dezvoltam portofoliul de clienti,dar si sa consiliem in mod activ clientii actuali", a declaratDaniliuc, adaugand ca numirea sa in pozitia de director general areloc intr-un "context al pietei destul de dificil".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO