Bănci și Asigurări

Şedinţă de politică monetară la Banca Centrală Europeană, actualul nivel al dobânzii va fi păstrat

Şedinţă de politică monetară la Banca Centrală...

Autor: Anca Olteanu

08.06.2017, 10:50 176

BCE este aşteptată să menţină actuala politică monetară, inclusiv programul de cumpărare de bonduri în valoare de 2.300 de miliarde de euro şi rata dobânzii sub zero.

Potrivit surselor Reuters, BCE va majora uşor previziunile de creştere, dar va ajusta estimările pentru inflaţie când va prezenta noile proiecţii pentru perioada 2017-2019.

Perspectiva susţine menţinerea politicii actuale a BCE, inclusiv un angajament de a reduce rata dobânzii, dacă va fi necesar pentru a readuce inflaţia la nivelul stabilit sub 2%.

Anunţuri în legătură cu programul de relaxare cantitativă (QE) vor fi, cel mai probabil, amânate până în toamnă. Programul de relaxare cantitativă (QE) a însemnat injectarea a 1.200 de miliarde de euro în economia Europei pentru a ridica inflaţia din zona deflaţiei, până spre 2%.

La şedinţa din luna martie, BCE a majorat semnificativ prognozele privind dinamica anuală a inflaţiei din 2017 (de la 1,3% la 1,7%) şi 2018 (de la 1,5% la 1,6%). Pentru 2019, BCE a menţinut previziunea de inflaţie la 1,7%. Perspectivele de persistenţă a inflaţiei la un nivel sub tinţa de 2% au determinat instituţia să menţină rata de dobândă de referinţă la nivelul minim istoric de 0%. Totodată, BCE a păstrat şi ratele de dobândă la facilitatea creditare la 0,25% şi la facilitatea depozite la -0.40%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO