Bănci și Asigurări

Seful Allianz-Tiriac Pensii, amendat cu 5.000 de lei

10.05.2010, 23:10 45

Directorul general al Allianz-Tiriac Pensii, Crinu Andanut, afost sanctionat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de PensiiPrivate (CSSPP) cu o amenda a carei valoare, potrivit unor sursedin piata, se ridica la 5.000 de lei.
Potrivit CSSPP, seful Allianz-Tiriac Pensii, al doileaadministrator de pensii private de pe piata locala, a fostsanctionat deoarece compania nu a transformat in unitati de fond inperioada prevazuta de legislatie o parte din contributiile primitede la clientii unuia din fondurile facultative.
"Sanctiunea a fost acordata ca urmare a neindeplinirii, in termenulprevazut de lege, a obligatiei de a converti suma de banireprezentand contributiile aferente lunii noiembrie 2008, pentru222 de angajati ai Transgaz S.A. - Exploatarea Teritoriala Cluj,participanti ai Fondului de pensii facultative AZT Moderato", audeclarat oficialii CSSPP.
Andanut nu a putut fi contactat ieri pentru comentarii.Allianz-Tiriac Pensii este al doilea administrator de pensiiprivate, cu peste 1,31 milioane de clienti, din care majoritateasunt la fondul de pensii obligatorii (pilonul II). Companiaadministreaza si doua fonduri de pensii facultative (pilonul III):AZT Moderato, cu 27.000 de clienti, si AZT Vivace, cu 17.700 declienti. Pe piata pensiilor facultative cele doua fonduri au cotede piata de 14%, respectiv de 9%, in functie de numarul departicipanti. Activele nete ale celor doua fonduri se ridica la 58mil. lei.
"Administratorul are obligatia sa intreprinda masurile ce se impunpentru ca fiecare dintre participantii prejudiciati sa detina incont unitatile de fond care li se cuveneau in cazul in carecontributiile respective ar fi fost convertite in termenul prevazutde lege, tinand astfel cont si de randamentul aferent acestora.Diferenta dintre valoarea unitatii de fond de la data efectuariicorectiei si valoarea unitatii de fond de la data de 09.12.2008 vafi suportata de catre S.C. Allianz -Tiriac Pensii Private", au maispus oficialii CSSPP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO