Bănci și Asigurări

Şeful BCR vrea să poată închide sucursale fără aprobarea Consiliului de Supraveghere

Şeful BCR vrea să poată închide sucursale fără aprobarea Consiliului de Supraveghere

Autor: Razvan Voican

05.11.2012, 15:13 2121

Comitetul executiv al BCR condus de CEO-ul Tomas Spurny va avea puterea să decidă închiderea de sucursale şi agenţii fără a mai fi nevoit să aştepte o confirmare din partea consiliului de supraveghere al băncii, potrivit unei propuneri de modificare a statutului BCR.

Conform formei actuale a actului constitutiv al celei mai mari bănci de pe piaţă, numai înfiinţarea de unităţi este exceptată de la obligaţia de a obţine aprobarea consiliului de supraveghere al cărui preşedinte este Andreas Treichl, şeful Erste Group.

Numai că vremea deschiderii de unităţi BCR a trecut, banca aplicând în prezent un program de restructurare care are ca ţintă reducerea puternică a costurilor şi revenirea pe profit începând din 2013. În ultimul an, reţeaua băncii a pierdut 45 de unităţi, rămânând cu 622, iar efectivele au fost reduse cu peste 700 de oameni, potrivit datelor publicate de acţionarii austrieci.

Programul de transformare a BCR devoalat recent de Erste include optimizarea reţelei teritoriale, unităţile considerate nesustenabile urmând să fie închise pentru reducerea cheltuielilor operaţionale.

Statututul BCR ar urma să fie modificat pe 3 decembrie când va avea loc o adunare generală extraordinară a acţionarilor. Erste controlează peste 93% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO