Bănci și Asigurări

Şeful Raiffeisen a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Şeful Raiffeisen a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank

Autor: Adelina Mihai

14.06.2012, 00:04 391

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, a fost reconfirmat, pentru cel de-al doilea an consecutiv, în funcţia de preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini (CIS), o organizaţie care reuneşte peste 130 de multinaţionale de pe piaţa locală. În mandatul lui Groningen, CIS a lansat Cartea Albă 2011 şi a actualizat măsurile Programului de Creştere Economică, documente care prezintă preocupările şi soluţiile de dezvoltare economică ale mediului de afaceri.

În funcţia de vicepre­şe­dinte au fost aleşi Eric Stab, preşedinte & CEO Europa de Est al GDF Suez Energy şi Jean Valvis, proprietarul Valvis Holding. Ca trezorier a fost desemnat Daniel Anghel, partener pe aspecte de ordin fiscal în cadrul firmei de audit şi consultanşă PwC România.

Pentru acest mandat (valabil până în mai 2013), Van Groningen are ca obiective continuarea dialogului cu autorităţile pentru creşterea economică şi sporirea competitivităţii, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor UE, revitalizarea finanţării economiei prin pieţele de capital şi realizarea de investiţii publice şi private în sectoarele cu potenţial.

Companiile membre CIS au investiţii cumulate în valoare de aproape 40 de miliarde de euro în România, care au generat crearea de 185.000 de locuri de muncă pe piaţa locală. Anul trecut, CIS a elaborat proiectul de modificare a Codului muncii, care a ajuns pe masa Guvernului şi care a preluat o mare parte din propunerile investitorilor străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO