Bănci și Asigurări

Şeful Raiffeisen: Văd un început de consolidare a sistemului bancar

Şeful Raiffeisen: Văd un început de consolidare a sistemului bancar

Autor: Ciprian Botea

07.12.2012, 00:07 672

Sistemul bancar a început un proces de consolidare, inclusiv prin decizia unor grupuri financiare străine de a-şi lichida total sau parţial afacerile din România, iar în viitor vom vedea mai mulţi jucători care vor renunţa la profilul de bancă universală şi se vor specializa pe anumite nişe, consideră Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, prezent în studioul ZF Live.

Consolidarea sistemului bancar prin fuziuni şi achiziţii şi specializarea băncilor este o temă de discuţie foarte veche care deocamdată s-a concretizat foarte puţin. Van Groningen spune că se uită atent la oportunităţile de achiziţii care apar pe piaţă, dar deocamdată nu ar recomanda acţionarilor săi să cumpere ceva în România. Şeful Raiffeisen afirmă că banca pe care o conduce intenţionează să-şi majoreze cota de piaţă în perioada următoare după ce în trecut a avut o abordare mai prudentă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO