Bănci și Asigurări

Seful UniCredit Leasing: Criza va cerne angajatii "navetisti"

14.10.2008, 16:21 86

Cel mai bun efect al crizei financiare va fi stoparea mutarilor frecvente a angajatilor de la o companie la alta pentru salarii mai mari, mai ales a celor din industria financiara, afima Septimiu Postelnicu, directorul general al UniCredit Leasing Corporation, companie care anul trecut a ocupat primul loc pe piata de profil, cu finantari acordate de 500 de milioane de euro.

"In perioada urmatoare se va reduce fluctuatia de personal, atat de mare in industria financiara. Va fi o perioada de acumulare de know-how si de consolidare interna. Sunt convins ca 'navetistii' se vor aseza la locurile lor si nu vor mai fi posibile cresteri salariale de 25-30% de la un an la altul, pentru ca daca n-ar fi venit aceasta criza, sigur am fi intrat intr-o criza din cauza acestor majorari de salarii", afirma Postelnicu. El spune ca, in contextul turbulentelor financiare, companiile nu isi vor mai creste numarul de angajati, iar cei care pana acum stateau doar cel mult un an intr-o firma pentru ca apoi sa plece la alta isi vor dezvalui adevaratele competente.
"Odata ce se va opri cresterea numarului de angajati, cei care raman in companie trebuie sa demonstreze ca isi merita postul. Se va vedea valoarea reala a celor care performeaza si nivelul real al multora care sunt supraplatiti. Vom vedea cine sunt cei care isi merita pachetele salariale si cine sunt cei care vaneaza oportunitati in cariera si stiu doar sa se vanda bine. Ne vom intoarce la o piata a angajatorului, iar pariul meu este ca acest lucru se va intampla in maximum un an si jumatate", considera seful UniCredit Leasing.
Despre criza financiara, Postelnicu afirma ca aceasta nu a venit pe neasteptate, singura surpriza fiind faptul ca nu toata lumea recunoaste ca exista o criza.
"Ciclicitate exista intotdeauna atat in viata, cat si in business. De ani de zile analistii anunta ca la nivelul sistemului financiar s-a exagerat foarte mult cu creditarea si consumul, iar acum a venit momentul sa platim un pret. Criza nu a fost o surpriza. Surpriza este ca nu toata lumea recunoaste ca exista o criza", sustine el.
Directorul general al UniCredit Leasing spune ca pentru Romania criza va fi o lectie de management, care se va aplica atat mediului privat, cat mai ales administratiei centrale. In ceea ce priveste economia, el considera ca aceasta va continua sa creasca si ca anul viitor nu va fi in niciun caz diametral opus fata de 2008. Postelnicu, in varsta de 31 de ani, conduce UniCredit Leasing Corporation din 2006 si este unul din cei care au coordonat fuziunea dintre HVB Leasing si UniCredit Leasing. Inainte de fuziune, el a condus HVB Leasing.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO