Bănci și Asigurări

Tarifele mai mici la RCA au redus cu 9% afacerile Allianz-Ţiriac în primul trimestru

Autor: Ciprian Botea

15.05.2011, 23:32 215

Allianz-Ţiriac, a doua marecompanie din piaţa asigurărilor, a subscris în primul trimestruprime de 62 mil. euro, în scădere cu 9% faţă de perioadacorespunzătoare din 2010, a anunţat grupul germanAllianz.

Scăderea afacerilor pe piaţalocală şi declinul înregistrat în Ungaria au afectat subscrieriledin întreaga regiune, care s-au diminuat cu 1,8% în primele treiluni, până la 774 mil. euro.

"Veniturile mai mici din primelebrute subscrise în regiune s-au datorat scăderii afacerilor pesegmentul asigurărilor auto în România şi Ungaria, unde tarifele aufost reduse din cauza dificultăţilor economice", potrivitraportului trimestrial al gigantului german.

Asigurătorii locali au redustarifele la asigurările de răspundere civilă auto (RCA) cu 20-25%în campania de iarnă, când aproape 1,5 milioane de şoferi şi-aureînnoit aceste poliţe, ceea ce a generat un declin de 6,6% apieţei de asigurări în perioada ianuarie-martie. Subscrierile dinpoliţe RCA însumează mai mult de o treime din afacerile companiilorde asigurări.

La Allianz-Ţiriac, subscrierile pesegmentul asigurărilor generale au scăzut cu 9,7% în primultrimestru, până la 56 mil. euro, în timp ce veniturile din poliţede viaţă au rămas constante, la 6 mil. euro.

Rata combinată (unul dintre ceimai importanţi indicatori cu care lucrează companiile de asigurări,care arată raportul dintre cheltuielile cu despăgubirile plus celeoperaţionale şi veniturile aduse de poliţe) a urcat la 102%, cupatru puncte procentuale mai mult decât în primele trei luni din2010.

România este una din pieţele micidin Europa Centrală şi de Est pentru Allianz, veniturile obţinutede subsidiara locală reprezentând doar 7% din afacerile din regiuneale grupului german.

Nemţii au 51% din Allianz-Ţiriac ,restul acţiunilor fiind deţinute de omul de afaceri Ion Ţiriac.Compania s-a plasat până anul trecut pe prima poziţie înclasamentul asigurătorilor locali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO