Bănci și Asigurări

Tarifele RCA cresc cu cel mult 15% anul viitor, dar există şi companii care scad preţurile

Tarifele RCA cresc cu cel mult 15% anul viitor, dar există şi companii care scad preţurile

Autor: Ciprian Botea

18.11.2010, 23:41 30
Tarifele practicate de societăţile de asigurări la poliţele derăspundere civilă auto (RCA) în 2011 vor varia într-un intervalcuprins între -5% şi 15% comparativ cu nivelul de anul acesta,potrivit notificărilor trimise de patru societăţi de asigurarecătre Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Tarifele suntstabilite pentru clienţii persoane fizice care deţin autoturisme cuo capacitate cilindrică cuprinsă între 1.200 şi 1.600 de centimetricubi şi au vârsta cuprinsă în intervalul 30-50 de ani.

Notificările au fost transmise de patru asigurători care deţinîmpreună o treime din piaţa asigurărilor, iar reprezentanţii CSA seaşteaptă ca celelalte companii să nu aplice modificări de preţsemnificativ diferite. La tarifele standard, asigurătorii voraplica şi o serie de coeficienţi de corecţie, ceea ce poate ducepână la o reducere cu până la 25% a primelor. În plus, datorităaplicării sistemului bonus-malus, companiile de asigurări suntobligate să reducă preţul poliţei pentru clienţii care nu auprovocat accidente sau să le majoreze prima celor care au provocatdaune. "Din datele primite până acum de la societăţi rezultă faptulcă peste 90% din asiguraţii RCA au primit bonus şi ne aşteptăm caacest procent să nu se modifice semnificativ", a declarat AngelaToncescu, preşedintele CSA. Prin aplicarea sistemului bonus-maluscei care nu au provocat accidente în ultimul an vor primi oreducere de 10% a primei de asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO