Bănci și Asigurări

TBI Credit: Vom da imprumuturi de pana la 2 milioane de euro pe internet

16.05.2008, 14:08 174

TBI Credit, companie de credite de consum a grupului TBI Financial Services, si-a propus sa acorde in acest an 3.000 de imprumuturi in valoare de 1,5-2 milioane de euro prin intermediul unei aplicatii online, eCreditor.
Aplicatia a fost lansata in urma cu un an si pana in prezent compania a acordat peste 1.000 de astfel de credite. Valoarea acestora este de 600.000 de euro, 60% din imprumuturi fiind pentru nevoi personale si 40% - de consum.
Traian Baicu, directorul general al TBI Credit, afirma ca internetul este un canal de distributie cu un potential de crestere foarte mare pentru creditele de retail.
"Este o piata absolut noua, iar conditiile existente - migrarea serviciilor pe internet, precum si apetitul romanilor pentru creditare - conduc la o singura concluzie: piata creditelor online va creste exponential in urmatorii ani", spune Baicu.
De altfel, mai multe banci au lansat in ultima perioada aplicatii online care permit analizarea si preaprobarea cererilor de credit. O alta companie de credite de consum care a lansat recent o astfel de aplicatie este Cetelem. Aplicatia se numeste C-net si, in cazul in care cererea solicitantului este preaprobata online, acesta printeaza contractul de credit si il expediaza companiei impreuna cu o copie dupa buletin, o adeverinta de venit si un document care sa indice codul sau IBAN, pentru aprobarea finala si transferul banilor.
In cazul aplicatiei TBI Credit, compania sustine ca solicitarile de imprumuturi se aproba online, adica clientul nu trece printr-o faza de preaprobare, ca in cazul Cetelem. "Clientul aplica online si trimite documentele, fie prin upload, fie prin e-mail. In trei ore de la primirea documentelor i se da un raspuns - aprobat sau respins. Daca dosarul este aprobat, se trimite un e-mail cu contractul atasat in format PDF.
Solicitantul trebuie sa trimita un reply la acel e-mail, prin care isi exprima acordul cu termenii si conditiile contractului. Dupa ce primim acest acord - semnarea electronica a contractului - finalizam cererea", explica directorul general al TBI Credit. In prezent, compania acorda pe internet doar credite de consum si de nevoi personale. "Tot procesul are loc online. In cazul creditelor de bunuri, cum ar fi achizitii din magazinele virtuale partenere, eCreditor.ro face plata direct magazinului virtual, urmand ca solicitantul sa plateasca ratele dupa primirea produselor. In cazul creditelor de nevoi personale, banii se vireaza direct in contul bancar al solicitantului", spune Baicu.
TBI Credit a acordat in primele patru luni imprumuturi de 41 mil. euro, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pana la sfarsitul anului, compania estimeaza ca va acorda 135.000 de credite, in valoare totala de 180 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO