Bănci și Asigurări

Tiriac Leasing ia inca 15 mil. euro de la Piraeus

26.05.2008, 19:11 16

Tiriac Leasing, a cincea companie de pe piata de profil, a majorat de la 5 la 20 de milioane de euro facilitatea de credit contractata recent de la Piraeus Bank, potrivit unei decizii a actionarilor publicata in Monitorul Oficial.
Imprumutul urmeaza sa fie utilizat pentru finantarea si refinantarea contractelor de leasing financiar pentru vehicule noi, second hand si echipamente noi. Compania a mai contractat, in luna feburarie, un credit in valoare de 20 de milioane de euro de la Erste Bank Austria, rolul de garant avandu-l BCR.
Tiriac Leasing a acordat anul trecut finantari de 225 de milioane de euro, in crestere cu 47% fata de 2006. Principalii competitori ai companiei sunt Raiffeisen Leasing si BRD Sogelease, care au cifre de afaceri apropiate. Piata locala a leasingului a trecut de 4,9 miliarde de euro in 2007, cresterea de circa 53% fiind peste asteptarile initiale ale jucatorilor.
Motorul pietei sunt finantarile pentru autovehicule, insa in urmatorii ani se vor dezvolta puternic finantarile pentru echipamente si cele pentru domeniul imobiliar, tendinta deja vizibila in piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO