Bănci și Asigurări

Top 10 companii de asigurări de viaţă în S1/2020 din ultimii 5 ani. BRD Asigurări de Viaţă şi-a dublat cota de piaţă în 5 ani, în timp ce Signal Iduna aproape şi-a triplat-o. Concentrarea pieţei asigurărilor de viaţă la nivelul primilor patru jucători mari a crescut în primul semestru din ultimii cinci ani cu circa 10,9%, ajungând la o cotă de piaţă cumulată de 82,6%

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei asigurărilor de viaţă, domină acest segment cu o cotă de piaţă de peste 33%, de mai bine de cinci ani.

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei asigurărilor de viaţă, domină acest segment cu o cotă de piaţă de peste 33%, de mai bine de cinci ani.

Autor: Mircea Nica

18.12.2020, 09:30 849

NN Asigurări de Viaţă, liderul pieţei asi­gu­rărilor de viaţă, domină acest segment cu o co­tă de piaţă de peste 33%, de mai bine de cinci ani. Cu toate acestea, alţi jucători pre­cum BRD Asigurări de Viaţă şi Signal Iduna au reuşit să capteze o felie semnificativă în ulti­mii cinci ani, conform datelor din raportul pu­blicat recent de Autoritatea de Supra­ve­ghere Financiară (ASF) privind stabilitatea pie­ţelor financiare nebancare.

Analizând cotele de piaţă pentru cei mai mari 10 jucători din piaţa asigurărilor de via­ţă, se observă o concentrare semnificativă la vârful clasamentului, care persistă de mai bine de cinci ani.

Concentrarea pieţei asigurărilor de viaţă la nivelul primilor patru jucători mari a cres­cut în primul semestru din ultimii cinci ani cu circa 10,9%, ajungând la o cotă de piaţă cu­mulată de 82,6%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO