ZF 24

Topul asigurătorilor la nouă luni: cele mai mari zece companii nu au reuşit să treacă pragul de 5 mld. lei

Topul asigurătorilor la nouă luni: cele mai mari zece...

Autor: Ciprian Botea

20.11.2013, 00:08 801
Subscrierile celor mai mari zece companii de asigurări au însumat aproape 5 miliarde de lei (1,13 mld. euro) în intervalul ianuarie-septembrie, cu numai 35 de milioane de lei peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor agregate de ZF. Şase asigurători mari au raportat afaceri în creştere după primele nouă luni, dar abia au reuşit să acopere scăderile consemnate de celelalte patru companii din clasament.
 
„Eu văd lucrurile destul de sumbru. Nu observ o revenire a  pieţei de asigurări şi aş putea spune că acest lucru are o legătură cu situaţia din economie. Totuşi, dacă ne uităm la ţările din regiune cred că piaţa ar arăta cu totul altfel dacă am conştientiza mai mult nevoia de protecţie. Nu cred că va fi un reviriment pe piaţa de asigurări nici anul viitor, mai ales că încrederea asigu­raţ­ilor în sistem este scăzută“, consideră Bogdan An­driescu, preşedintele UNSICAR - asociaţia brokerilor de asigurări.
 
Astra, compania deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, a rămas la sfârşitul lunii septembrie cel mai mare jucător din piaţa asigurărilor, după ce afacerile companiei au avansat cu 2% şi au ajuns la 803 milioane de lei (182 mil. euro). Pe poziţia a doua a urcat Allianz-Ţiriac, care a devansat Omniasig.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO