Bănci și Asigurări

Topul celor mai mari asigurători în S1

Topul celor mai mari asigurători în S1

Autor: Adelina Mihai

20.08.2012, 00:07 988

Fuziunea BCR Asigurări cu Omniasig a propulsat compania astfel rezultată la vârful clasamentului celor mai mari asigurători la sfârşitul semestrului I, primele subscrise înregistrate de "noul" Omniasig ridicându-se la circa 549 mil. lei. potrivit datelor Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România.

Astfel, austriecii de la Vienna Insurance Group, care controlează Omniasig, au surclasat Astra, deţinută de miliardarul Dan Adamescu, care a avut subscrieri de 517 mil. lei în S1. Pe locul trei se află Allianz-Ţiriac Asigurări, cu sub­scrieri de 456 mil. lei până la sfârşitul lunii iunie. Deşi piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a crescut cu 2,7% în primele şase luni, la 4,13 miliarde de lei, subscrierile primilor doi jucători au scăzut comparativ cu 2011. În topul primilor zece asigurători din S1 se află şi două companii care oferă exclusiv asigurări de viaţă - BCR Asigurări de Viaţă şi ING Asigurări de Viaţă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO