Bănci și Asigurări

Tranzacţie surpriză: Francezii îi înghit pe austrieci. Grupul francez BNP Paribas cumpără operaţiunile Raiffeisen din Polonia pentru 775 mil. euro

Tranzacţie surpriză: Francezii îi înghit pe...

Autor: Ştefan Stan

10.04.2018, 12:01 2024

BNP Paribas, una dintre cele mai puternice bănci europene, va cumpăra business-ul Raiffeisen din Polonia, pentru 775 de milioane de euro, pentru a-şi întări subsidiara proprie din ţara est-europeană, scrie Marketwatch. 

Businessul bancar al Raiffeisen din Polonia, care va fi combinat cu business-ul local al BNP, va include Raiffeisen Bank Polska, mai puţin divizia de credite ipotecare în valută şi alte active. BNP Paribas se aşteaptă ca deal-ul să îmbunătăţească câştigurile per acţiune cu aproximativ 1% până în 2020.

Pentru Raiffeisen, vânzarea Raiffeisen Bank Polska va avea un impact pozitiv de aproximativ 90 de puncte de bază pe acţiunile de clasă 1. 

Vânzarea va reduce totuşi profitul grupului RBI cu 120 de milioane de euro, exluzând potenţialele efecte ale deconsolidării. Deal-ul s-ar putea finaliza în trimestrul patru al anului, însă se aşteaptă încă unda verde din partea autorităţilor de reglementare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO