Bănci și Asigurări

Trei companii controlează piaţa asigurărilor CASCO: Omniasig (austrieci), Allianz Ţiriac (nemţi) şi Groupama (francezi)

Trei companii controlează piaţa asigurărilor CASCO:...

Autor: Anelis Baciu

12.04.2019, 00:07 2884

Aproximativ 75% din vânzările de asigurări Casco din piaţa locală sunt concentrate în portofoliile a patru companii - Omniasig, Allianz-Ţiriac, Groupama şi Generali, aces­tea cumulând prime brute subscrise în va­loa­re de peste 1,5 miliarde de lei în 2018, potrivit calcu­lelor ZF.

Omniasig conduce cla­samentul asigură­to­ri­lor Casco, în condiţiile în care anul trecut a vândut po­liţe în valoare de 499 de mi­lioane de lei, adică aproa­pe un sfert din sub­scrierile totale pe acest seg­ment.

Compania deţi­nu­tă de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) şi-a majorat cu 11% afacerile Casco în 2018.

Pe locul secund se situează Allianz-Ţiriac cu vânzări în valoare de circa 433 mil. lei în 2018, adică 20% din piaţă.

Un jucător care în ultimii ani a câştigat tot mai mult teren în piaţa Casco este Groupama, sucursala locală a gru­pului francez cu acelaşi nume. Groupa­ma a sub­scris anul trecut prime brute în valoare de 425 mil. lei pe linia Casco, în creştere cu aproape 8% faţă de 2017.

O prezenţă impor­tantă în piaţa asigură­rilor Casco are şi Gene­rali, divizia locală a grupului italian cu acelaşi nume.

Potrivit estimărilor ZF, Generali are circa 10% din vânzările de poliţe Casco, echivalentul unor subscrieri de 200-215 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO