Bănci și Asigurări

Treichl, şeful Erste: În România vom depăşi vârful pierderilor din credite abia la jumătatea anului

Treichl, şeful Erste: În România vom depăşi vârful pierderilor din credite abia la jumătatea anului

Autor: Razvan Voican

16.01.2011, 16:23 28

Grupul austriac Erste va depăşi vârful pierderilor din crediteneperformante din România de-abia la jumătatea acestui an, în timpce în Cehia, Polonia şi Slovacia acest moment a fost deja lăsat înurmă, afirmă Andreas Treichl, 58 de ani, CEO al Erste Group,într-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

Erste deţine în România cea mai mare bancă, BCR, la fel ca înCehia.

Treichl spune că la nivelul operaţiunilor din regiune vârful"ştergerilor" de sume din credite care nu vor mai putea firecuperate a fost depăşit. Erste are însă operaţiuninesemnificative în Polonia, dar grupul este tentat de aceastăpiaţă, mai ales după ce rivalii de la Raiffeisen au aranjatpreluarea Polbank de la grecii de la EFG Eurobank.

Şeful Erste consideră că Europa Centrală şi de Est s-astabilizat în mod semnificativ, remarcând că unele ţări din zonă aucotaţii de CDS mai bune decât state membre ale zonei euro. El maispune că Erste vrea să-şi întărească poziţia în regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO