Bănci și Asigurări

Trezoreria reuşeşte să se împrumute mai ieftin pe final de an

Autor: Ciprian Botea

22.12.2010, 23:50 26

Statul a plătit mai puţin pentru banii împrumutaţi în ultimelesăptămâni, băncile acceptând randamente mai mici în condiţiile încare se confruntă cu un exces de lichiditate pe termen scurt şi înciuda faptului că în vară cereau dobânzi mai mari invocând risculde ţară.

"Scăderea randamentelor titlurilor de stat este o mişcarenormală deoarece lichiditatea pe termen scurt este excesivă şi înparalel putem observa o aşezare a perspectivelor pe termen lung aleţării", spune Dorin Badea, şeful Trezoreriei UniCredit ŢiriacBank.

Ultimele licitaţii organizate de Finanţe au fost multsuprasubscrise, apetitul băncilor pentru finanţarea statuluirevenind pe măsură ce dobânzile interbancare au scăzut ca rezultatal politicii BNR de a lăsa mai mulţi bani în piaţă.

"De aproximativ o lună există o tendinţă, încă timidă ce edrept, de scădere a dobânzilor la şase luni şi chiar un an. Ultimalicitaţie la titluri de stat cu scadenţă la 12 luni pare săconfirme o tendinţă similară", comentează Radu Crăciun, directorulde investiţii al Eureko Pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO