Bănci și Asigurări

Ungurii de la OTP au majorat cu 32 mil. euro capitalul subsidiarei locale

Ungurii de la OTP au majorat cu 32 mil. euro capitalul subsidiarei locale

Autor: Ciprian Botea

08.03.2012, 00:00 303

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup financiar ungar, şi-a majorat capitalul cu 140 milioane de lei (echivalentul a 32 mil. euro), valoarea capitalului social urcând astfel la 683 milioane de lei. Majorarea de capital a fost aprobată de Registrul Comerţului la sfârşitul lunii februarie. Banca nu a precizat scopul majorării de capital, dar o parte din bani ar putea fi folosită pentru acoperirea pierderii de 21 mil. euro, conform RAS, raportată anul trecut.

"Majorarea capitalului reprezintă o dovadă a încrederii pe care acţionarii o au faţă de stabilitatea instituţiei", a declarat Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank. OTP se situa la sfârşitul anului trecut pe locul 21 în clasamentul băncilor locale şi avea sub administrare active de 3,7 miliarde de lei. Ungurii au intrat pe piaţa din România printr-o achiziţie în 2004 şi până acum şi-au menţinut o poziţie discretă pe piaţă, deşi în ultimii ani au declarat în repetate rânduri că vor să mai cumpere o bancă pentru a-şi consolida afacerile locale.

Printre ţintele de achiziţii ale ungurilor s-au numărat Carpatica şi subsidiara locală a britanicilor de la RBS, dar discuţiile nu s-au concretizat într-o tranzacţie. Mai multe bănci au anunţat majorări de capital în ultimele luni, fie pentru a-şi acoperi pierderile, fie pentru a-şi susţine planurile de creştere a cotei de piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO