Bănci și Asigurări

UniCredit achita online platile vamale

23.12.2004, 00:00 14



UniCredit Romania a realizat recent cu Directia Generala a Vamilor un parteneriat, prin care banca va putea achita in numele clientilor sai platile vamale, prin intermediul aplicatiei de Internet Banking.



Noul produs, denumit "I-Vama", permite plata taxelor vamale, a accizelor si a taxei pe valaore adaugata. Pe langa efectuarea platii, banca transmite in timp real un mesaj electronic catre biroul vamal, prin care se confirma tranzatia, astfel incat marfurile primesc "liber de vama" imediat.



"Parteneriatul cu Directia Generala a Vamilor (DGV) este un pas important in dezvoltarea ofertei bancii noastre. Serviciul "I-VAMA" a fost creat special pentru a raspunde cerintelor clientilor nostri si completeza gama de solutii de cash management oferite prin intermediul Internet si Mobile Banking", a declarat Antoaneta Curteanu, Director General Adjunct al bancii UniCredit Romania.



Sistemul functioneaza momentan in 12 puncte vamale, insa banca planuieste sa-l extinda la nivelul intregii tari.



Oferta bancii pentru persoanele juridice include, pe langa serviciile standard, o serie de solutii financiare personalizate de cash management, trade finance, operatiuni de acoperire a riscului, facilitati de finantare pe termen scurt pentru sustinerea capitalului de lucru (linii de scontare de instrumente de plata, factoring intern si international) si credite de investitii.



UniCredit Romania detinea la sfarsitul primelor noua luni ale anului active totale in valoare de 330,3 milioane de euro, in crestere cu 123% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO