Bănci și Asigurări

UniCredit aduce şef nou la corporate din Bulgaria

UniCredit aduce şef nou la corporate din Bulgaria

Marco Esposito, 51 de ani

Autor: Ciprian Botea

28.03.2011, 23:51 107

Italianul Marco Esposito, 51 de ani, a fost desemnat să preiaconducerea diviziei corporate a UniCredit Ţiriac, a şaptea bancălocală după active, după ce Gianfranco Bisagni, care a condusoperaţiunile de corporate banking în ultimele zece luni, a fostpromovat în cadrul grupului.

Esposito, care îşi va prelua atribuţiile la 1 aprilie,conducea din ianuarie 2010 divizia corporate a filialei dinBulgaria a grupului UniCredit.

Bisagni, 52 de ani, a venit la UniCredit Ţiriac în iunie anultrecut tocmai din Hong Kong, unde s-a ocupat de afacerile pecorporate banking din regiunea Asia-Pacific, iar de luna viitoareva superviza operaţiunile corporate şi investment banking alegrupului italian din toată Europa Centrală şi de Est. UniCreditoperează în aproape toate ţările din regiune, unde deţine o reţeade aproximativ 4.000 de sucursale.

Gianfranco Bisagni a revenit anul trecut în Europa după ceanterior poziţiei deţinute la Hong Kong a ocupat funcţii de topmanagement în Statele Unite, în cadrul filialelor din New York şiChicago ale UniCredit. El lucrează în UniCredit din 1977,construindu-şi cariera bancară în interiorul grupului.

La UniCredit Ţiriac, divizia de servicii pentru companii deţineo pondere de peste jumătate din afacerile băncii care se lup­tăpentru poziţia de lider în domeniu. Anul trecut, UniCredit şi-amajorat cu 13% soldul creditelor, până la 13,5 mld. lei, iardivizia corporate şi-a consolidat poziţia în bancă, aducând aproape62% din portofoliul de credite.

Banca avea în decembrie active de 20,4 miliarde de lei, nivelsimilar cu cel înregistrat la sfârşitul lui 2009, ceea ce osituează pe locul şapte în clasamentul instituţiilor de creditlocale. UniCredit Ţiriac a în­cheiat anul trecut cu un profit netde peste 57 de milioane de lei (13,5 mil. euro) după standardeleromâneşti de contabilitate, în scădere cu 75% faţă de câştigul din2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO