Bănci și Asigurări

UniCredit: Pentru 2010 am bugetat mai agresiv pe credite si depozite

20.12.2009, 23:08 15

UniCredit Tiriac, o banca din top zece controlata de grupulitalian UniCredit, si-a bugetat cresteri destul de agresive pentrula anul fata de 2009, atat pe credite, cat si pe depozite, inconditiile in care anticipeaza o usoara revenire a activitatiieconomice.

"Ne punem sperantele in anul viitor si avem o abordare, dinpunctul de vedere al estimarilor si bugetelor, destul de agresivape segmentul de credite si depozite", a spus Rasvan Radu,presedintele executiv al UniCredit Tiriac Bank, citat de Mediafax.El se asteapta ca activitatea de creditare sa isi revina gradual pezona corporate inca din primul trimestru, iar pe retail ameliorareaar urma sa se simta in a doua parte a anului.

Pe de alta parte, Radu considera ca si in 2010 se va mentine oincertitudine marcanta privind evolutia economiei si riscuri legatede scena politica, iar in prima parte a anului restructurarile decredite ar urma sa ocupe cea mai mare parte din timpulbancherilor.

Anul acesta bancile si-au redus expunerile atat pe companii, catsi pe sectorul clientilor individuali, preferand sa isi plasezetoate lichiditatile in titluri de stat. Datele BNR arata caexpunerea bruta a bancilor in sectorul privat abia s-a mentinut inprimele noua luni ale anului, fiind in septembrie la nivelul de 192mld. lei, la fel ca in decembrie anul trecut. Aceasta chiar inconditiile in care soldul creditelor in valuta, exprimat in lei, acrescut pe fondul deprecierii cursului, iar bancile au readus inbilanturi o parte din creditele vandute in trecut.

Radu spune ca UniCredit se va orienta in 2010 preponderent pevanzarea de produse care genereaza venituri mari din comisioane,iar pe partea de creditare va selecta companii mari, cu o pozitiefinanciara solida. "De asemenea, asteptam si avem in vederefinantarea unei serii de proiecte lansate de guvern, in special inzona industriei energetice si infrastructurii", a mai spus sefulUniCredit Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO