Bănci și Asigurări

UniCredit si-a majorat cu 5% portofoliul de credite

12.05.2010, 23:01 31

In pofida recesiunii, UniCredit Tiriac Bank a reusit sa isimajoreze soldul creditelor acordate in primul trimestru cu 5% inlei, pana la 12,7 miliarde de lei (circa 3 mld. euro). Calculata ineuro, cresterea ar fi fost chiar mai mare, de 8%, dinamica fiindinfluentata de miscarea de apreciere a leului din primul trimestru.La nivelul pietei, creditul neguvernamental a inregistrat inprimele trei luni o scadere marginala, calculata in lei.

Din toamna trecuta, UniCredit vinde credite de consum prinintermediul diviziei specializate UniCredit Consumer Financing,acestea fiind inregistrate separat. Banca a sustinut vanzarile prinderularea mai multor promotii.

In ciuda cresterii creditelor, activele UniCredit Tiriac Bank austagnat in trimestrul I la 20 mld. lei (5,1 mld. euro).

In acelasi timp, depozitele atrase de la clientela au scazut cu5% in lei, pana la 10 mld. lei (2,4 mld. euro) pe parcursulprimului trimestru. Raportul credite/depozite s-a deteriorat dinnou la 127%, fata de 108% la sfarsitul lui 2009. Reprezentantiibancii precizeaza ca scaderea soldului depozitelor estedistorsionata si de evolutia cursului (in euro scaderea a fost desub 2%).

UniCredit Leasing si UniCredit Consumer Financing, doua dintrediviziile specializate ale grupului UniCredit, au cumulat opierdere de 3,7 mil. lei (0,9 mil. euro) in primul trimestru.

In timp ce banca a realizat un profit net de 64 mil. lei,rezultatul net consolidat cu cele doua subsidiare a fost de 60,3mil. lei (14,7 mil. euro), potrivit datelor publicate ieri.

Reprezentantii bancii nu au oferit precizari privind rezultatelecelor doua subisidiare.

UniCredit Consumer Financing a fost lansata la sfarsitul lui2008, fiind inca in dezvoltare, in timp ce pe leasing afacerilecompaniilor din domeniu au fost lovite de problemele intampinate declienti la plata ratelor.

Cele doua subsidiare cumulau la sfarsitul lui martie active de 3mld. lei (0,7 mld. euro). Activele agregate la nivelul grupuluiUniCredit in Romania erau de 23 mld. lei (5,6 mld. euro), din carebanca detine 20.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO