Bănci și Asigurări

UniCredit Tiriac, profit de 56 mil. euroin primul semestru

06.08.2007, 20:32 14

UniCredit Tiriac, filiala locala a gigantului italian UniCredit, a obtinut in primul semestru un profit brut de 56 de milioane de euro.
In aceeasi perioada a anului trecut, UniCredit Romania si HVB-Tiriac, cele doua banci care au format prin fuziune UniCredit-Tiriac, au inregistrat un profit brut de 38 de milioane de euro. Astfel, profitul brut obtinut de UniCredit pe piata locala marcheaza o crestere cu 45% fata de cel inregistrat in prima jumatate a lui 2006.
Desi primul semestru al acestui an a fost dominat de integrarea dintre HVB Tiriac si UniCredit Romania, Rasvan Radu, CEO-ul operatiunilor locale, spune ca rezultatele financiare consolidate au fost "foarte bune".
Potrivit datelor anuntate de Bank Austria Creditanstalt, divizia grupului care coordoneaza operatiunile din Europa Centrala si de Est, UniCredit-Tiriac a contribuit cu aproape 8% la profitul brut obtinut in aceasta regiune. Cele mai mari castiguri le-au inregistrat filialele din Turcia si Rusia, cu 153, respectiv 128 de milioane de euro.
Potrivit datelor publicate la Milano de UniCredit, filiala din Romania a inregistrat venituri de 71 de milioane de euro in trimestrul al doilea al lui 2007, mai mari cu 15% decat in aceeasi perioada a lui 2006, pe fondul majorarii veniturilor nete din dobanzi.
Institutia de credit va anunta astazi rezultatele financiare locale complete pe primul semestru.
UniCredit Tiriac, a patra banca de pe piata dupa active, se pregateste pentru trei ani de crestere pe retail si companii mici si medii, care sa o pozitioneze ca banca universala cu abordare mass market pe retail.
Pentru asaltul pe retail, pana la sfarsitul anului ar urma sa fie lansate produse noi de cash management, asset management si depozite structurate.
Cresterea organica pe retail ar urma sa fie sustinuta de dublarea retelei de unitati, pana la cel putin 300 in urmatorii trei ani.
In viitorul apropiat, UniCredit Tiriac urmeaza sa absoarba portofoliul sucursalei locale a Banca di Roma, divizie a grupului Capitalia care este in plin proces de fuziune cu UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO