Bănci și Asigurări

UniCredit Ţiriac vinde credite pentru IMM-uri cu garanţii europene

UniCredit Ţiriac vinde credite pentru IMM-uri cu garanţii europene

Autor: Ciprian Botea

14.12.2011, 00:00 235

UniCredit Ţiriac, a şasea bancă locală după activele deţinute, are disponibile 87,5 milioane de euro pentru a acorda finanţări întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) cu garanţii europene. Banca a încheiat un parteneriat cu Fondul European de Investiţii, în cadrul iniţiativei Jeremie, şi va vinde începând din primăvara anului viitor credite garantate în proporţie de până 80%. Clienţii nu vor plăti comision de garantare, iar termenul de acordate este de maximum şase ani. Banca va derula acest program pe o perioadă de doi ani.

"IMM-urile rămân un segment important de clienţi pentru care sunt dezvoltate permanent produse bancare de creditare şi garantare", a declarat Răsvan Radu (desen), CEO al UniCredit Ţiriac. Acesta este al treilea acord încheiat de o bancă locală cu Fondul European de Investiţii. BCR şi Raiffeisen participă, de asemenea, la iniţiativa Jeremie şi au la dispoziţie garanţii de 212 mil. euro şi respectiv 102,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO