Bănci și Asigurări

Vânzarea unui pachet din CEC Bank, din nou în discuţie

Vânzarea unui pachet din CEC Bank, din nou în discuţie

Autor: Claudia Medrega

19.09.2016, 00:05 789

Una dintre priorităţile de listare pentru perioada următoare vizează un pachet minoritar de acţiuni de 20-25% la CEC Bank, a declarat Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) responsabil pentru piaţa de capital.

CEC Bank este singura bancă de top 10 rămasă în portofoliul statului.

„Există intenţia de ofertă publică pentru 20-25% la CEC Bank. Este vorba de o ofertă publică iniţială, de capitalizare, statul urmând să menţină pachetul majoritar de acţiuni“, a spus Ursache la Predeal la un seminar economic.

În trecut au existat intenţii de pri­vatizare a CEC Bank, care nu s-au concretizat. Ursache a susţinut că a participat la un grup de lucru pentru proiectul „Ro­mânia competitivă“, organizat de Gu­vern împreună cu BNR şi Aca­demia Română, unde s-a discutat despre listările pe bursă. Pe lista priorităţilor de listare pentru perioada următoare sunt şi Telekom şi Hidroelectrica. Totodată, sunt avute în vedere oferte publice secundare în cazul OMV Pe­trom (7%) şi Romgaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO