Bănci și Asigurări

Vânzările mari de RCA au frânat scăderea Omniasig

Autor: Ciprian Botea

22.05.2011, 23:46 510

Omniasig, a treia companie din piaţa asigurărilor, a subscris înprimele trei luni prime brute de 221 mil. lei (circa 52 mil. euro),în scădere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Afacerile asigurătorului înregistraseră un declin de 17% în2010, iar încetinirea ritmului de scădere după primul trimestru dinacest an se datorează vânzărilor mai mari de poliţe de răspunderecivilă auto (RCA).

Compania a redus preţul şi a promovat puternic asigurările RCAîn campania de iarnă, când peste 1,8 milioane de şoferi au încheiatpoliţe noi. Subscrierile pe segmentul poliţelor auto obligatorii auurcat cu 72% în perioada ianuarie-martie 2011 şi au ajuns la 126mil. lei, reprezentând mai mult de jumătate din vânzărileasigurătorului.

Veniturile din asigurări auto facultative (Casco) s-aucontractat însă cu 54%, până la un volum de prime brute de 52 mil.lei. "Scăderea este determinată de interconectarea acestui segmentcu vânzările de autovehicule şi industria leasingului, care şi-aucontinuat declinul în această perioadă", au explicat reprezentanţiiasigurătorului. Compania nu a prezentat rezultatul net alactivităţii. Omniasig a obţinut în primele trei luni venituri de 24mil. lei din poliţe de asigurare împotriva incendiilor şicalamităţilor naturale, cu 19% mai puţin decât în perioadacorespunzătoare din 2010.

Asigurările de răspundere civilă generală au avansat însă cu2,4% şi au ajuns la 6,1 mil. lei. Daunele plătite de Omniasig înprimul trimestru au însumat 159 mil. lei (circa 38 mil. euro),fiind cu 15% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anuluitrecut.

"Această scădere este justificată în primul rând de scădereavolumului sub­scrierilor din poliţe Casco", au expli­catreprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO