Bănci și Asigurări

Veniturile în scădere au adus Marfin o pierdere de un milion de euro

Autor: Ciprian Botea

29.05.2011, 23:57 596

Marfin Bank, filiala locală a grupului cipriot Marfin, aînregistrat o pierdere netă de 1 mil. euro în primul trimestru dincauza reducerii cu o treime a veniturilor operaţionale, până la 6mil. euro, potrivit raportului trimestrial al grupului.

Banca obţinuse un profit de 300.000 de euro în perioadacorespunzătoare din 2010. Pe ultimele trei luni ale anului trecutciprioţii înregistraseră însă o pierdere de 1,9 mil. euro.

Scăderea veniturilor operaţionale vine în condiţiile în careportofoliul de credite s-a diminuat cu aproape 8% comparativ cumartie 2010 şi a ajuns la 425 mil. euro. Astfel, profituloperaţional s-a redus la jumătate comparativ cu primele trei lunidin 2010, până la 2 mil. euro.

Cheltuielile cu provizioanele s-au diminuat cu 21% în perioadaianuarie-martie faţă de acelaşi interval din 2010, până la 3,3 mil.euro, dar nu suficient pentru a compensa scăderea veniturilor.Marfin a obţinut în primul trimestru venituri de

5 mil. euro din dobânzi, faţă de 6,2 mil. euro în aceeaşiperioadă din 2010.

Banca avea la sfârşitul lunii martie depozite atrase de laclientelă în valoare de 187 mil. euro, cu 20% peste nivelul dinaceeaşi lună a anului trecut. Activele totale au crescut cuechivalentul a 54 mil. euro în ultimul an, până la 666 mil.euro.

Grupul Marfin, care a ajuns pe piaţa locală prin preluareagrecilor de la Egnatia Bank, deţine în România o bancă şi osocietate de leasing. Reţeaua de sucursale şi agenţii a Marfin s-amenţinut în ultimul an la 27 de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO