Bănci și Asigurări

Vienna Insurance investeste 10 mil. euro in pensiile private

30.05.2007, 18:34 25

Vienna Insurance Group va investi 10 milioane de euro in compania sa de pensii private, care asteapta unda verde pentru licenta de administrator, au anuntat ieri reprezentantii grupului. Noua companie va vinde pensii sub numele Omniasig, desi va fi detinuta in proportie de 90% de TBIH si doar 10% de Omniasig. TBIH este controlata de grupul austriac de asigurari Vienna Insurance (VIG) in proportie de 60%, iar Omniasig - aproape integral.
"Noua companie de pensii a grupului Vienna Insurance tinteste o cota de piata de circa 10%-12% din pensiile private, pentru care va investi peste 10 milioane de euro", a declarat Cristina Nitescu, directorul companiei. Din investitiile de 10 mil. euro anuntate, 5,5 mil. euro vor constitui capitalul social al companiei si peste 1 mil. euro va costa campania publicitara ce va fi lansata pentru promovarea produselor.
VIG a luat decizia intrarii pe piata pensiilor printr-o companie controlata de TBIH pentru ca aceasta este divizia specializata in pensii a grupului, in timp ce Omniasig este doar o companie de asigurare, au explicat reprezentantii grupului. In prezent, Omniasig Pensii Private, care va administra atat pensii facultative (pilonul III), cat si obligatorii (pilonul II), asteapta decizia de autorizare din partea Comisiei de Pensii Private (CSSPP). Pe pilonul II, compania mizeaza anul acesta pe 350.000 - 400.000 de clienti, iar pe pilonul III pe circa 20.000-30.000 de clienti, din categoria celor cu venituri medii.
"Nu suntem o companie elitista si nici nu ne vom pozitiona in acest fel", spune Cristina Nitescu. Compania va administra un singur fond de pilon II (conform obligatiilor legale) si, pentru inceput, numai unul de pilon III, urmand sa-si diversifice oferta anul viitor.
Primul fond de pilon III va avea un profil moderat de risc, investind doar 25%-35% din active in actiuni listate pe Bursa si restul in instrumente cu venit fix si depozite bancare.
Aceasta structura de plasamente ar putea aduce randamente anuale cuprinse intre 8% si 15%, au mai spus reprezentantii companiei.

BCR si-a autorizat primul fond
Fondul de pensii facultative BCR Prudent (care va investi 10% din active pe Bursa) a fost ieri autorizat de CSSPP, devenind al patrulea fond de pilon III de pe piata. Totodata, ieri a fost autorizat primul broker de pensii de pe piata, Brokerpool.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO