Bănci și Asigurări

Vladescu se asteapta la o oferta "irezistibila" pentru CEC

06.07.2006, 19:49 9

Ministrul finantelor publice Sebastian Vladescu, seful Comisiei de privatizare a CEC, spune ca privatizarea institutiei de credit va continua conform calendarului initial, pentru ca o oferta "irezistibila" de preluare a bancii este de asteptat.
"Exista in strategie o prevedere care spune ca avem posibilitatea sa stopam procesul in orice moment, clauza inclusa si in strategia de la BCR, unde am primit o oferta nu irezistibila, ci inimaginabila. Daca la CEC asteptam o oferta irezistibila, inseamna ca suntem in zona posibilului", a afirmat Vladescu.
Statul roman intentioneaza sa vanda 69,9% din actiunile CEC unei institutii financiar-bancare internationale sau unui consortiu din care face parte cel putin o institutie financiar-bancara internationala.
Pe lista participantilor la privatizarea CEC se afla National Bank of Greece, Dexia Bank, EFG Eurobank, OTP Bank si Raiffeisen, dupa ce banca italiana Monte dei Paschi di Siena a anuntat recent ca si-a retras oferta.
Valorile avansate de analisti pentru privatizarea CEC au fost de pana la un miliard de euro. Valoarea tranzactiei prin care banca austriaca Erste a preluat 61,88% din actiunile BCR a fost de 3,75 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO