ZF 24

Ministrul Bugetului: Mă aştept la o creştere de cel puţin 3,5% a PIB-ului în primul trimestru. Putem avea creştere de 4% pentru întreg anul

Ministrul Bugetului: Mă aştept la o creştere de cel...

Autor: Roxana Pricop

14.05.2014, 11:13 479

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru buget, a anunţat astăzi în cadrul adunării anuale a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de la Varşovia  că se aşteaptă la o creştere de 3,5% a PIB în primul trimestru.

“Mă aştept la o creştere de cel puţin 3,5% în primul trimestru, bazându-mă pe cifrele privind producţia industrială şi consumul, date care sunt deja publice. Ceea ce înseamnă, luând în calcul sezonalitatea, că am putea avea o creştere de 4% a PIB-ului pentru întreg anul 2014”, a spus ministrul.

Mâine, Institutul Naţional de Statistică va anunţa datele privind evoluţia PIB-ului în primul trimestru. Anul trecut, economia a crescut cu 3,5%.

“România este diferită, în sensul bun, de restul pieţelor emergente şi de cele din Europa de Est graţie deficitului de cont redus scăzut, a faptului că nu depinde  de importurile de gaze din Rusia, care în aprilie 2014 au avut o pondere de circa 4% în consum, a creşterii economice solide şi a angajamentului de a intra în zona euro în 2019”, a mai spus ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO