Bănci și Asigurări

Volume tranzactionate pe piata valutara au scazut simtitor

01.07.2004, 00:00 17

Leul s-a apreciat ieri sensibil atat fata de euro, cat si fata de dolar.
Banca Nationala a calculat ieri un curs de 40.615 lei pentru un euro, cu 112 unitati mai putin decat la cotatia precedenta. Dolarul s-a depreciat ieri cu 35 de unitati, fiind evaluat ieri de banca centrala la 33.473 de lei.
Volumele tranzactionate pe piata au consemnat marti o usoara ameliorare, ramanand insa mult sub media ultimelor zile, cu un volum total de 154 de milioane de euro. Operatiunile interbancare nu au consemnat insa o crestere macar la fel de mare. Bancile continua sa detina pozitii lungi pe valuta, asteptand interventiile BNR.
Relatiile valutare cu clientii s-au echilibrat marti, vanzarile bancilor, in valoare de 83,9 milioane de euro depasind cumpararile cu 6,2 milioane de euro.
Pe pietele internationale dolarul a inregistrat ieri dimineata o apreciere temporara fata de euro pana la un curs de 1,2060 dolari/euro. Pe parcursul zilei euro a recuperat treptat pierderea, cotatiile urcand pana la 1,2130 dolari/euro, iar mai tarziu pana la 1,2170 dolari/euro. Investitorii asteptau ieri decizia Bancii Federale a Statelor Unite privind majorarea dobanzii de interventie, majoritatea analistilor prognozand o crestere de 25 de puncte de baza.
Pe piata monetara tranzactiile au decurs calm, dobanzile la depozitele pe o zi osciland in continuare intre 20% si 21% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO