Burse - Fonduri mutuale

3 milioane de lei profit la CNVM

07.01.2010, 23:05 13

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a incheiat anul2009 cu un excedent bugetar de circa 3 mil. lei, potrivitpurtatorului de cuvant al institutiei, Victor Stanila, citat deMediafax.

Comisia nu a furnizat date suplimentare, motivand ca situatiilefinanciare pentru 2009 nu au fost definitivate si nu au fostaprobate inca de catre Parlament.

Arbitrul pietei de capital are ca principale surse de venitcomisioanele aplicate tranzactiilor cu actiuni de pe Bursa sicomisioanele aplicate activelor nete ale fondurilor inchise deinvestitii.

Principalele cheltuieli sunt cele cu salariile celor circa 200de angajati ai institutiei.

Presedintele CNVM Gabriela Anghelache si cei sase comisari aiinstitutiei se numara printre cel mai bine platiti salariati de lastat, avand salarii cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro peluna.

Comisia s-a confruntat cu o scadere semnificativa a venituriloranul trecut, dupa ce a redus pentru sase luni comisionul perceputpentru tranzactiile realizate la Bursa, pe fondul scaderiiputernice a tranzactiilor din piata.

Pentru acest an, CNVM si-a bugetat venituri curente de 33,2 mil.lei. Pe partea de cheltuieli, cele mai mari sunt cheltuielile depersonal, programate la 26,2 mil. lei, dintre care 20,55 mil. leireprezinta sumele alocate pentru plata salariilor.

Comisia mizeaza pe o crestere a pietei de capital in acest an,atat la nivelul preturilor actiunilor listate, cat si la nivelulvalorii tranzactiilor medii zilnice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO