Burse - Fonduri mutuale

A fost un an greu, dar investitorii revin în fonduri mutuale: 6.000 de investitori în plus în octombrie, la maximul din februarie 2020 încoace. Astfel, numărul investitorilor a ajuns la 341.580

A fost un an greu, dar investitorii revin în fonduri...

Autor: Liviu Popescu

04.12.2020, 17:30 920

♦ Octombrie este a cincea lună consecutivă când numărul de investitori în fonduri mutuale creşte ♦ Pe parcursul lunii octombrie, subscrierile în fondurile mutuale de investiţii s-au ridicat la 208 milioane de lei.

Pe parcursul lunii octombrie din 2020, numărul de investitori în fonduri deschise de investiţii s-a majorat cu aproape 6.000 de persoane, la circa 341.580 şi a atins astfel cel mai ridicat nivel din februarie încoace, arată calculele făcute de ZF pe baza celor mai re­cente date ale Asociaţiei Admi­nistra­torilor de Fonduri (AAF).

Astfel, numărul de investitori în fonduri mu­tuale a urcat în octombrie pentru a cincea lună consecutiv şi a ajuns la cel mai ridicat nivel de când coronacriza se infiltra în ramurile economiei, iar autorităţile gândeau mă­suri de carantinare, ceea ce ulterior avea să ducă la o volatilitate sălbatică pe piaţa de capital. Spre com­paraţie, în februarie 2020 numărul de in­vestitori era de 356.400 (atât persoane fizice, cât şi persoane ju­ridice).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO