Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti, performerul indicelui BET din 2022, în urcare cu 15% de la începutul anului încoace. Dinamică de 60% în ultimele 12 luni. Capitalizare de circa 330 milioane de lei

Acţiunile Bursei de Valori Bucureşti, performerul...

Autor: Eduard Ivanovici

25.01.2023, 00:05 498

Cu 15,3% s-au apreciat în 2023 acţiunile Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei locale de capital şi acţionar majoritar la Contrapartea Centrală, pe fondul unor tranzacţii de circa 2 mi­li­oane de lei.

În aceeaşi perioadă, indicele de referinţă BET are plus 4,4%.

Compania a urcat cu 59% în ultimul an, pe tranzacţii în valoare de 32 de milioane de lei, faţă de o pierdere de 5% pe BET. De altfel, acţiunile BVB au fost performerul indicelui principal din 2022, cu un avans de 38,4%. Benchmarkul Bursei româneşti s-a depreciat cu 11% anul trecut, reiese din datele BVB.

Dinamica din ultima perioadă a operatorului a fost susţinută de mult anticipata listare a Hidroelectrica şi de perspectivele oferite de Contra­partea Centrală, prin intermediul căreia se relansează piaţa instru­mentelor derivate la BVB. De asemenea, lichiditatea pieţei a fost îmbunătăţită anul trecut de ofertele de vânzare de titluri de stat Fidelis. Compania are în prezent o valoare de piaţă de 327,6 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO