Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene revin pe creştere după o săptămână de pierderi

Acţiunile europene revin pe creştere după o...

Autor: Departamentul Economic

07.07.2016, 12:35 130

Mai multe fonduri de investiţii în real-estate din Marea Britanie au îngheţat retragerile pentru investitori, după ce au fost inundaţi cu cereri.

Indicele FTSE 100 al Marii Britanii a avansat pentru a şasea oară în ultimele opt zile, cu 1,2%. Scăderea masivă a lirei după referendum a ridicat acţiunile exportatorilor. Deşi indicele bursier al Londrei a crescut, este încă cu 9,7% sub valoarea dinainte de votul pentru Brexit în raport cu dolarul.

Associated British Foods a crescut cu 5,7% după ce şi-a revizuit în creştere estimările de profit ale anului, spunând că lira mai scăzută va creşte valoarea profiturilor castigate în afara pieţei domestice. Danone a crescut cu 4,3% după ce a căzut de acord să plătească 10 miliarde de dolari pentru achiziţionarea WhiteWave Foods, un producător american de lapte de soia.

Indicele DAX al bursei din Frankfrut a scăzut cu 1,03%, în timp ce indicele CAC 40 al bursei din Paris a avut o evoluţie pozitivă de 1,54%. La Bucureşti, indicele BET a urcat cu 0,62%, Banca Transilvania şi BRD fiind cei mai buni performeri, în creştere cu 1,95% şi respectiv 1,38%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO