Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene scad luni, după o creştere puternică săptămâna trecută. OMV Petrom a urcat cu aproape 3% la Bucureşti

Acţiunile europene scad luni, după o creştere...

Autor: Ştefan Stan

12.12.2016, 12:38 272

Acţiunile au scăzut puţin, după cea mai mare creştere din ultimii doi ani, în condiţiile în care producătorii de petrol au crescut puternic după ce Arabia Saudită a semnalat că este pregătită să reducă producţia mai mult decât acceptase iniţial, scrie Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 0,41% în Londra, după ce a înregistrat cea mai lungă creştere din octombrie. Producătorii de mărufri şi companiile miniere au câştigat puternic, indicele Stoxx 600 Oil & Gas crescând cu 2%.

Creşterea de săptămâna trecută a ajutat să crească preţurile acţiunilor la un nivel tehnic pe care unii traderi tradiţionali îl consideră supralicitat.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,23%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,36%, iar indicele CAC 40 al bursei din Paris a scăzut cu 0,15%.

La Bucureşti,  indicele BET a crescut cu 0,56% după victoria PSD în alegeri. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de Petrom, de aproape 3%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO