Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Impact revin marţi la tranzacţionare după o pauză de 4 luni

Acţiunile Impact revin marţi la tranzacţionare după o pauză de 4 luni

Autor: Roxana Pricop

21.11.2010, 23:35 22

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar ImpactDeveloper&Contractor (IMP), controlat de omul de afaceri DanIoan Popp, revin marţi, 23 noiembrie, la tranzacţionare la Bursa deValori Bucureşti (BVB), după ce au fost suspendate în luna iulie,în urma deciziei instanţei de deschidere a insolvenţei.

Firma Romconstruct Ploieşti a cerut Tribunalului Bucureştiinsolvenţa Impact pentru o datorie de 1,3 milioane de lei, iar îniulie instanţa a admis cererea de deschidere a insolvenţei, momentîn care acţiunile Impact au fost suspendate la tranzacţionare.Dezvoltatorul imobiliar a contestat decizia prin recurs motivând căcompania are de recuperat de la Romconstruct datorii de peste 16milioane de lei.

"Motivul pentru care nu am plătit datoria nu este lipsaresurselor, ci faptul că aveam de încasat de la Romconstructcreanţe mult mai mari, care ar fi trebuit să compenseze presupusadatorie către Romconstruct", au declarat oficialii Impact. Recursuldepus de Impact va fi judecat în aprilie 2011.

În luna august, Curtea de Apel Bucureşti a suspendat provizoriuprocedura de insolvenţă a Impact, astfel că acţiunile pot reveni latranzacţionare. La rândul său, Impact a solicitat TribunaluluiPrahova insolvenţa Romconstruct Ploieşti, pentru o datorie de978.000 de lei. Datoria Romconstruct către Impact reprezintăcontravaloarea unor cecuri emise de către firma din Ploieşti înfavoarea Impact şi refuzate la plată din cauza lipsei dedisponibil, pentru care dezvoltatorul are deja un titluexecutoriu.

Dezvoltatorul imobiliar a încheiat primele nouă luni din an cuafaceri nete de 25,67 milioane de lei, mai puţin cu 38% faţă deacelaşi interval al anului trecut, şi cu pierderi de 6,71 milioanede lei. În primele trei trimestre ale 2009 firma a câştigat aproape792.000 de lei. Veniturile totale ale companiei au fost de 32,3milioane de lei în primele nouă luni, jumătate din veniturileînregistrate în acelaşi interval al anului trecut.

Ultimul preţ la care s-au tranzacţionat acţiunile Impact a fostde 0,43 lei/unitate, la acest nivel capitalizarea companieiridicându-se la 87,4 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO