Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile Nike au scăzut vineri în premarket cu 4,5% în urma perspectivei negative oferite de vânzările din cel de-al treilea trimestru din 2018

​Acţiunile Nike au scăzut vineri în premarket cu...

Autor: Tibi Oprea

22.03.2019, 18:02 276

Acţiunile Nike (NKE) au scăzut vineri înaintea sesiunii de tranzacţionare (premarket) cu 4,5% după ce gigantul producător de echipamente sportive a raportat vânzări pentru cel de-al treilea trimestru din 2018 care au corespuns aşteptărilor, dar au oferit o perspectivă negativă pentru investitori, potrivit Market Watch.

Andrew Capion, directorul financiar al companiei, a declarat într-o conferinţă telefonică de joi de după anunţarea rezultatelor că veniturile din cel de-al patrulea trimestru din 2018 ar creşte în intervalul procentual de o singură cifră de acum un an, potrivit unei transcrieri FactSet.

FactSet şi-a revizuit aşteptările legate de veniturile din T4 2018 de la 10,36 miliarde de dolari la finalul lui februarie la 10,24 miliarde de dolari în prezent, sumă care presupune şi o creştere de 4,6% (de la 5,9% la finalul lunii februarie).

Declinul preţului unei acţiuni NKE a determinat scăderea indicelui Dow Jones Industrial Average, care urmăreşte evoluţia celor mai mari 30 de blue-chip-uri din SUA, cu 27 de puncte şi a indicelui Dow Futures cu 141 de puncte.

Acţiunile Nike au înregistrat un raliu de 21,6% în ultimele trei luni, în timp ce indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 15,7% în aceeaşi perioadă.

Vineri, la ora redactării aceste ştiri, acţiunile NKE înregistrau minus 5,2%, la preţul de 83,4 dolari pe acţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO