Burse - Fonduri mutuale

Activele SIF Muntenia au urcat cu 11,2% in luna mai

20.06.2007, 17:56 17

SIF Muntenia a inregistrat in luna mai cea mai mare crestere de active dintre cele cinci societati de investitii financiare, activele nete ale acesteia majorandu-se cu 11,27%, pana la 1.655 mil. lei (509 mil euro).
Suma activelor nete ale SIF-urilor la finele lunii mai se cifra la peste 9,1 mld. lei (2,8 mld. euro), ceea ce reprezinta un avans de 3,2% fata de luna precedenta. De la inceputul anului activele societatilor de investitii au urcat in medie cu 22,5%, pe fondul cresterilor semnificative inregistrate de actiunile companiilor de pe RASDAQ pe care SIF-urile le au in portofoliu.
Actiunile SIF Muntenia au cunoscut de altfel si cea mai mare apreciere pe Bursa in luna mai, cand au crescut cu 19%. In aceeasi perioada, indicele BET-FI a urcat cu 9,3%.
Valoarea investitiilor financiare pe termen scurt ale SIF Muntenia, care se compun aproape integral din actiuni cotate, s-a majorat luna trecuta cu aproape 15%, respectiv un plus de 50 mil. euro.
Circa 40% din aceasta valoare provin numai din avansul inregistrat de actiunile Prospectiuni Bucuresti pe Bursa luna trecuta, respectiv 19,4 mil. euro.
Profitul SIF Muntenia dupa primele cinci luni se ridica la circa 12 mil. lei (3,65 mil. euro), nivel similar cu cel de la finele lunii aprilie. Celelalte patru SIF-uri au raportat la finele lunii mai profituri de peste 40 mil. lei (12,1 mil. euro).
Profitul SIF Muntenia va creste in luna iunie, dupa ce societatea si-a lichidat participatiile la doua dintre societatile inchise din portofoliu, pentru 15,2 mil. lei (4,7 mil. euro). De asemenea, SIF Muntenia va incasa luna aceasta dividendele aferente participatiilor detinute la BRC si BRD.
Actiunile SIF Muntenia au pierdut ieri 2,5%, cel mai mare declin inregistrat in randul societatilor de investitii si au fost tranzactionate la inchidere la pretul de 2,31 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei se ridica la 573 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO