Burse - Fonduri mutuale

Aerostar dubleaza dividendul

12.03.2007, 18:16 8

Producatorul de avione Aerostar Bacau intentioneaza sa distribuie un dividend brut de 0,87 lei/actiune din profitul net obtinut in 2006, valoarea dividendului fiind de doua ori mai mare decat cea de anul trecut.
Propunerea de dividend urmeaza sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor companiei, convocata pentru data de 12 aprilie. In 2006, compania a oferit actionarilor un dividend brut de 0,44 lei/actiune.
Aerostar este una dintre companiile de la Bursa cu o politica stabila de dividend, compania distribuind actionarilor sai dividende in toti cei zece ani de cand este listata la Bursa de Valori.
Suma totala alocata de Aerostar pentru dividende se ridica la 10,19 milioane de lei (circa 3 milioane de euro) si reprezinta putin peste 75% din profitul net raportat de companie anul trecut.
Aerostar a inregistrat in 2006 un profit net de 13,45 milioane de lei (3,8 milioane de euro), de doua ori mai mare decat in 2005, in conditiile in care cifra de afaceri a companiei a avansat anul trecut cu 37% pana la 141 de milioane de lei (40 de milioane de euro).
Dividendul propus actionarilor Aerostar reprezinta circa 6,2% din pretul actual al actiunilor producatorului de aeronave. Titlurile Aerostar au crescut de la inceputul acestui an cu peste 76%, iar in ultimul an acestea au castigat 154%.
Ultima cotatie pentru actiunile Aerostar a fost de 14 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei ridicandu-se la 48 de milioane de euro.
Aerostar este controlata de societatea Iarom Bucuresti, care detine o participatie de peste 71%. Cel mai important actionar minoritar al constructorului de avioane este SIF Moldova, cu o detinere de 11,1%.
Aerostar are ca obiect de activitate constructia de aeronave, insa cea mai mare parte a cifrei de afaceri a companiei provine din reparatii de aeronave si motoare de aeronave militare si civile.
Pentru acest an, compania si-a bugetat un profit net de 10,17 milioane de lei (3 milioane de euro) si afaceri de 131,5 milioane de lei (38,6 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO