Burse - Fonduri mutuale

Afaceri in crestere cu 30% pentru Vega

12.04.2007, 20:26 18

Rompetrol Bucuresti, care opereaza rafinaria Vega, companie membra a grupului Rompetrol, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 109 milioane de euro, in crestere cu 34% comparativ cu anul 2005, potrivit datelor cuprinse in raportul anual al companiei, calculata conform standardelor internationale de contabilitate.
Din totalul cifrei de afaceri, 84% a fost realizate de rafinaria Vega. Majorarea cifrei de afaceri a intervenit pe fondul unui volum mai mare de materii prime procesate de aceasta, al cresterii volumelor de vanzari atat pe piata interna, cat si pe cea externa coroborata cu aprecierea preturilor de vanzare in medie cu 12%, se specifica in raportul companiei.
Profitul net al companiei, calculat conform standardelor internationale, a crescut in intervalul de timp analizat cu 10%, pana la o valoare de 9,1 milioane de euro.
Potrivit standardelor romanesti de contabilitate, compania a realizat la sfarsitul anului trecut o cifra de afaceri de 117,8 milioane de euro, in crestere cu 21% fata de anul 2005. Profitul din exploatare al companiei s-a triplat fata de 2006, ajungand la un nivel de 3,1 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.
Compania a terminat anul pe pierdere, potrivit standardelor romanesti de contabilitate, cu un rezultat negativ de 0,2 milioane de euro fata de profitul net de 0,1 milioane de euro consemnat in 2005.
Desi cheltuielile de exploatare ale companiei au reprezentat un procentaj mai mic in veniturile de exploatare inregistrate de aceasta, factorul care a dus la inregistrarea de pierderi a fost scaderea cheltuielilor financiare intr-un ritm mult mai mic decat cel inregistrat de veniturile financiare.
La nivel de grup, Rompetrol a realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 6 miliarde de dolari (4,6 miliarde de euro). Pentru anul acesta, reprezentantii grupului estimeaza afaceri de 7,5 miliarde de dolari (5,7 miliarde de euro), fara a lua in calcul vanzarile pe care le vor realiza companiille pe care grupul le-ar putea achizitiona anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO