Burse - Fonduri mutuale

Afaceri mai mari la firmele de pe Bursă

15.08.2010, 23:20 26

Afacerile cumulate a 71 de companii listate s-au majorat înprimul semestru cu 13%, până la 17,9 mld. lei (4,2 mld. euro), iarprofiturile cumulate ale acestora au urcat uşor, cu 2%, la 733,7mil. lei (173,5 mil. lei), potrivit unei statistici a ZF.Câştigurile au fost influenţate în mod hotărâtor de OMV Petrom,care şi-a majorat profitul în primele şase luni cu 77%, la 1,6 mld.lei (1,6 mld. lei (385 mil. euro).

Analiştii se aşteaptă ca partea a doua a anului să fie maislabă, în principal din cauza măsurilor de austeritate impuse deGuvern.

"Pentru partea a doua a anului cred că situaţia va fi foarteincertă. Pe consumul de energie probabil că situaţia nu va mai fila fel de bună, consumul populaţiei urmând să scadă din cauzaveniturilor mai mici, dar cred că această scădere ar putea ficompensată de consumul industrial", spune Florin Ilie, directoruldepartamentului de pieţe de capital din cadrul ING Bank.Rezultatele raportate de companiile de la Bursă au evidenţiat ocontinuare a expansiunii businessurilor în trimestrul al doilea, laun ritm anual de 21%, de peste două ori mai accelerat comparativ cucel din primele trei luni. În primul trimestru, afacerilecompaniilor listate au înregistrat primul avans după mai multetrimestre de declin pronunţat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO