Burse - Fonduri mutuale

Albalact are in vedere noi majorari de capital

Albalact are in vedere noi majorari de capital

Click pentru imaginea intreaga

03.07.2007, 18:51 21

Albalact Alba-Iulia, unul din principalii producatori de lactate din Romania, va propune actionarilor capitalizarea profitului din ultimii doi ani si acordarea de actiuni gratuite, conducerea societatii analizand si varianta derularii unei noi majorari de capital prin aport in numerar, pentru a asigura finantarea necesara planurilor de dezvoltare ale firmei.
Albalact trebuia sa convoace o Adunare Generala pentru a propune acordarea de actiuni gratuite, in urma hotararii luate de actionari la AGA de bilant din primavara. Societatea va propune majorarea capitalului social cu circa 7 mil. lei (2,25 mil. euro) prin incorporarea profitului pe ultimii ani, au spus oficialii Albalact, ceea ce va insemna, in linii mari, ca fiecare actionar inregistrat in registrul actionarilor la data de inregistrare ar urma sa primeasca o actiune noua pentru fiecare trei titluri vechi detinute.
"Noi avem o hotarare de la AGA de bilant, care prevedea ca dupa inregistrarea noilor actiuni (de la majorarea de capital derulata in prima parte a anului - n.red.) trebuie sa convocam AGA pentru a acorda dividende pentru ultimii doi ani sub forma actiunilor gratuite. E posibil daca finalizam planul de investitii sa propunem si o majorare de capital prin aport in numerar", a declarat pentru ZF Radu Ciurtin, presedintele Albalact. Potrivit acestuia, majorarea de capital prin aport in numerar ar putea fi propusa la AGA convocata pentru aprobarea capitalizarii profitului sau la o data ulterioara.
"E foarte posibil sa luam in discutie la AGA pe care o vom convoca si trecerea actiunilor pe Bursa de pe RASDAQ. Sunt o serie de beneficii pe care le vedem in urma unei astfel de treceri, printre care un plus de vizibilitate", a mai spus Ciurtin.
El a adaugat ca intentia conducerii companiei este ca mutarea actiunilor sa se faca pana la finalul anului, decizia finala urmand sa fie luata de actionari.
Albalact este controlata de familia Ciurtin, care detine peste 52% din actiuni. In actionariatul companiei au intrat puternic in acest an si mai multe fonduri de investitii.
Conducerea Albalact a precizat ca societatea va avea nevoie de investitii mari in logistica si probabil va avea nevoie in continuare sa atraga finantare pentru a se dezvolta. Compania va deschide o noua fabrica in a doua jumatate a anului, pornirea productiei la aceasta fiind programata pentru inceputul lunii august.
Albalact a fost in ultimii ani cel mai dinamic jucator de pe piata lactatelor, compania raportand cresteri importante la nivelul afacerilor si profitului dupa lansarea brandurilor Fulga si Zuzu.
Societatea a obtinut in primul trimestru al anului un profit net de 5,02 mil. lei (1,5 mil. euro) la o cifra de afaceri de 38,4 mil. lei (11,4 mil. euro).
"Ne asteptam ca cifra de afaceri de pe al doilea trimestru sa fie egala cu cea de pe primul trimestru, in conditiile in care, desi cererea este foarte ridicata, suntem limitati de capacitatea de productie actuala", a precizat Raul Ciurtin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO