Burse - Fonduri mutuale

Alpha Bank aduce fondurile bancii-mama din Grecia

04.12.2007, 17:42 24

Alpha Bank, filiala locala a unuia dintre cele mai puternice grupuri financiare din Grecia, va distribui fonduri mutuale elene incepand de anul viitor, inscriindu-se astfel pe lista bancherilor internationali care importa produse pentru a se extinde pe piata locala a fondurilor de investitii.
"Incepand cu anul 2008 ne propunem sa distribuim servicii de asset management, administrate de subsidiara de specialitate a grupului Alpha Bank - Alpha Asset Management. Banca va distribui fonduri mutuale adaptate in conformitate cu directiva europeana si reglementarile romanesti", a declarat Elena Nita, reprezentant al Alpha Bank.
Primul grup financiar care a adus pe piata locala fonduri de investitii internationale a fost Societe Generale-BRD, care, incepand din luna mai, distribuie 11 fonduri de investitii offshore prin intermediul unitatilor BRD. La sfarsitul lunii august, a urmat Raiffeisen Bank, care distribuie un numar de 11 fonduri de investitii inregistrate in Austria.
Recent, EFG Mutual Funds, divizia de administrare a fondurilor de investitii din cadrul grupului elen Eurobank, a anuntat ca vrea sa aduca pe piata locala cel putin zece fonduri grecesti de investitii. Extinderea grupurilor financiar-bancare pe segmentul administrarii de active este motivata de potentialul ridicat de dezvoltare pe care il are industria fondurilor mutuale. Pana in prezent, cele mai mari banci de pe piata sunt prezente si in industria fondurilor prin intermediul unei divizii de asset management. Dupa volumul de active administrate, primii trei jucatori de pe piata fondurilor deschise de investitii sunt Raiffeisen AM, Banca Transilvania AM si EFG Mutual Funds Management.
"Extinderea pe segmentul de administrare a investitiilor face parte din strategia de dezvoltare pe orizontala a ofertei de produse si servicii dedicate economisirii oferite de Alpha Bank Romania", conchide Elena Nita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO