Burse - Fonduri mutuale

Alro a iesit de sub monitorizarea AVAS

08.02.2007, 19:24 12

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos producatorul de aluminiu Alro Slatina de sub monitorizarea post-privatizare, precizand ca societatea si-a indeplinit toate obligatiile asumate prin contractul de privatizare.
Alro a realizat investitii tehnologice si de mediu de peste 165 mil. dolari in perioada 2002-2005, din aceasta suma investitiile de mediu depasind 20 de milioane de dolari. In urma acestor investitii, compania a primit autorizatia integrata de mediu pe o perioada de 10 ani. Clauzele sociale asumate au fost respectate, iar compania nu a facut disponibilizari colective si a incheiat contracte de protectie sociala cu sindicatele, a mai spus AVAS.
Cele mai importante obligatii, prevazute in contractul de privatizare al Alro, au vizat realizarea de investitii de portofoliu in societati din domeniul aluminiului in valoare de 16,6 mil. dolari, pe care societatea le-a derulat in societatile Alprom si Alum Tulcea, preluate in ultimii ani, precum si un angajament investitional de 45 de milioane de dolari, realizat integral de Alro.
Alte obligatii s-au referit la pastrarea numarului de salariati ai societatii angajati cu contract de munca pe durata determinata, existent la data semnarii, respectiv un numar de 3.742 de salariati pe durata de valabilitate a acordurilor sociale, adica pana la 15 august 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO