Burse - Fonduri mutuale

Alro a incheiat contracte in grup de peste 22 mil. euro

19.07.2006, 19:07 31

Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu primar din Europa Centrala si de Est, a incheiat incepand cu anul trecut contracte in valoare de mai multe zeci de milioane de euro cu alte companii din cadrul grupului. Dintre acestea, 22 mil. euro este doar valoarea contractelor cu suma fixa, valoarea celorlalte contracte fiind indexata la pretul aluminiului sau al materiilor prime pe pietele internationale.
Alro a incheiat totodata si un contract pentru inchirierea de spatii de birouri cu societatea Rivergate SRL, in valoare de doua milioane de euro.
Grupul Alro include pe langa Alro Slatina si companiile Alprom Slatina, Alum Tulcea si casa de comert Conef Bucuresti. Alro se afla in plin proces de fuziune cu Alum, fuziunea reprezentand o etapa a strategiei de integrare pe verticala aplicata de Marco Industries, actionarul majoritar al producatorului de aluminiu. Grupul Marco Industries, inregistrat in Olanda, este detinut de omul de afaceri rus Vitali Masitschi.
Potrivit datelor prezentate de Alro, cele mai mari contracte au fost incheiate cu producatorul de alumina Alum Tulcea, principalul furnizor de materie prima al companiei. Alro a incheiat contracte cu Alum de circa 15,5 mil. euro, fara a include si contractele in care pretul depinde de evolutia metalului la bursa londoneza.
Dintre acestea, cel mai mare contract a fost incheiat la inceputul lunii martie a anului trecut si potrivit acestuia Alum va livra peste 2,5 milioane de tone de alumina calcinata in perioada 2006-2012, la un pret reprezentand 14,75% din cotatia la bursa din Londra.
Plata ar urma sa se faca in avans la finalul fiecarei luni pentru marfa care se va livra in luna urmatoare.
Pe Bursa, capitalizarea Alro este de 762,4 milioane de euro, in conditiile in care ultimul pret al actiunilor a fost de 3,7 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO