Burse - Fonduri mutuale

Alum a plătit 30 mil. $ pentru minele de bauxită ale Vimetco

Autor: Andrei Chirileasa

05.05.2011, 23:51 697

Grupul Vimetco, deţinut de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, aanunţat transferarea operaţiunilor miniere de bauxită din SierraLeone către produ­cătorul de alumină Alum Tulcea (BBGA), pe care îlcontrolează, în schimbul a 30 de milioane de dolari.

Operaţiunea a fost aprobată pe 27 aprilie în Adunarea Generalăa Acţionarilor Alum Tulcea. Alum este controlată în proporţie de99,38% de producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), la careVimetco deţine 84% din acţiuni.

"Transferul aliniază structura legală a grupului Vimetco lastructura operaţională integrată vertical a afacerilor cu aluminiudin România", au precizat reprezentanţii Vimetco. Alum proceseazăbauxita de la minele din Sierra Leone în alumină pe care o va livracătre Alro, care produce mai departe aluminiu primar şi aluminiuprelucrat (profile, table, benzi, sârmă). Alum şi-a bugetat pentruacest an afaceri de 183 mil. dolari şi un profit net de 16,8 mil.dolari. Anul trecut Alum a raportat afaceri de 131 mil. dolari şiun profit de 10 mil. dolari.

Pentru a finanţa achiziţia Alum a apelat la un credit de 25milioane de dolari de la Raiffeisen Bank România, garantat cu oparte din activele companiei. Alumil are în prezent o capitalizarede 114 mil. dolari, după ce acţiunile au crescut ieri cu 33%, la 4lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO