Burse - Fonduri mutuale

Bursă. BRK Financial Group vede acţiunile Transelectrica la 36,5 lei, în creştere cu 24%

Bursă. BRK Financial Group vede acţiunile...

Autor: Eduard Ivanovici

02.05.2024, 00:04 580

Analiştii de la BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa locală, şi-au păstrat reacomodarea de cumpărare pentru Transelectrica (TEL) în cel mai recent raport realizat pentru operatorul sistemului energetic naţional, publicat pe BVB Research. 

„Într-un mediu bazat pe schimbări legislative şi context economic incert, Transelectrica face investiţii masive în Reţeaua Electrică de Transport (RET). Raportat la ultimii cinci ani, compania a realizat investiţii, într-o proporţie medie de 92% din cele propuse la începutul fiecărui an”, scrie BRK. Preţul-ţintă oferit de analişti este de 36,5 lei pe unitate, cu 24% mai mult decât valorează în prezent o acţiune TEL, respectiv 29,5 lei.  

Potenţialul de creştere are în vizor o perioadă de 12 luni. La BVB, acţiunile societăţii sunt pe minus cu 2% în 2024 şi pe plus cu 19% în ultimul an, la o valoare de piaţă de 2,2 miliarde de lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO